verrassend lokaal haarlemmermeer byspek nancy en kriel

“Groot assortiment bloemen in Abbenes! In onze landwinkel BySpek vind je ook leuke (cadeau) accessoires, groenten, kaas en nog veel meer”

Wie ben je?

Ik ben Nancy van der Spek. 47 Jaar oud, vrouw van Ron van der Spek en moeder van 3 kinderen. Ik ben eigenaresse van landwinkel BySpek in Abbenes, waar wij een grote hoeveelheid aan verschillende bloemen verkopen.

In mijn tienerjaren heb ik een opleiding bloemschikken en bloembinden gevolgd aan de Rijks Middelbare Tuinbouwschool (RMTS) in Aalsmeer. Na mijn schooltijd heb ik in een bloemenwinkel in Wales (Engeland) gewerkt. Eenmaal terug in Nederland heb ik in nog een aantal bloemenzaken gewerkt.

Op mijn 21e ben ik samen met mijn nicht, een eigen bloemenwinkel gestart in Noordwijkerhout. De winkel heette Happy Flower. Toen wij een aantal jaar daarna kinderen kregen, besloot ik mijn werkzaamheden bij Happy Flower te stoppen.

Omdat Ron hier toch al zijn bloemengroothandel had en de winkel “Ron’s Bloemenhoek” in de Symfonie (Nieuw Vennep) had, was het voor mij een logische stap om de werkzaamheden vanuit ons huis in Abbenes te gaan voortzetten.

Hoe is jouw bedrijf ontstaan?

Eenmaal in Abbenes hadden wij natuurlijk al de bloemengroothandel. De particulieren mochten hier af en toe al iets kopen. Toen gingen wij ook weer aardappelen en eieren aan de deur verkopen, net zoals vroeger.

Dat bracht ons weer op het idee om er gelijk een leuke winkel van te maken welke voor iedereen toegankelijk was. Wanneer mensen het over ons hadden, zeiden ze altijd: Daar… bij Spek! Vandaar ook onze naam: BySpek!

Naast een grote hoeveelheid en diversiteit van bloemen, verkopen wij ook verschillende groenten, fruit, kaas en leuke cadeauartikelen / accessoires.

Wat zijn je hoofd- en nevenactiviteiten?

  • Landwinkel By Spek in Abbenes, daarnaast hebben wij  ook bloemenzaak Ron’s Bloemenhoek in Soest
  • Bloemengroothandel in Aalsmeer
  • Rouw – en bruidswerk, ook maken wij bloemstukken voor beurzen en evenementen 
  • Wij geven workshops bloemschikken
  • Wij zijn aangesloten bij Topbloemen en Euroflorist
  • To good to go. Dit is een landelijk initiatief en het doel hiervan is om voedselverspilling tegen te gaan. Wij bieden via deze app dagelijks een samengesteld pakketje aan van bv. €9,- aan winkelwaarde. Mensen kunnen het pakketje aan het einde van de dag voor gereduceerd tarief, b.v. €4,- ophalen.

Waar ben je het meest trots op?

Waar ik het meest trots op ben is dat wij in onze landwinkel in Abbenes een groot en divers aanbod aan verse bloemen hebben. Omdat de bloemen worden aangeleverd vanuit onze eigen groothandel, is het aanbod mega en grijpen wij niet gauw mis.

Ik heb een goed team aan dames die heel creatief zijn en echt hele mooie dingen maken. Zij zijn verfrissend, vernieuwend en creatief. Daar ben ik trots op!

En ik ben trots op “Kriel” mijn hond. Kriel zeer leuk met kinderen en alle boeren in de omgeving kennen Kriel. Kriel is mijn mattie. Kriel gaat het liefst altijd mee met het bezorgen van bloemen. Kop uit het raam en genieten…

Wat zou jij over 5 jaar bereikt willen hebben?

Ik heb nog zoveel mooie plannen met deze winkel in mijn hoofd! Eerst maar ding voor ding. Ik zou willen dat de landwinkel t.z.t. helemaal naar mijn zin is. Dat de winkel goed loopt, dat iedereen hier komt en dat wij dan ook steeds meer diensten en producten kunnen aanbieden.

verrassend lokaal haarlemmermeer byspek bloemenstal
verrassend lokaal haarlemmermeer byspek landwinkel

Wat zouden consumenten echt moeten weten over jou en je bedrijf?

Doordat wij ook een groothandel zijn hebben wij ruime openingstijden. Op veel dagen zijn wij al open vanaf 06:00 uur. Handig voor als je uit de nachtdienst komt of ’s ochtends even snel, voordat je naar het werk rijdt.

Daarnaast is er qua bloemen voor ieder wat wils, “de keuze is reuze”!

Bekijk mijn bedrijf op de interactieve kaart van Haarlemmermeer.