Overzicht van boeren en tuinders op de interactieve kaart van Haarlemmermeer

Weet jij waar alle lokale producten te vinden zijn? Hier vind je een overzicht van de boeren en tuinders van Haarlemmermeer die zich tot nu toe hebben aangemeld voor een plaatsing op de interactieve kaart.

Hoe gebruik je de interactieve kaart?

Vergroot voor zover mogelijk altijd de kaart. Zo krijg je heel Haarlemmermeer en de markeringen overzichtelijk in beeld. Het vergroten werkt op ieder apparaat iets anders. Meestal vind je de optie in de rechter bovenhoek of kantel je scherm. 

Wanneer je 1 van de groen gekleurde markeringen aanklikt, zie je het informatiescherm verschijnen met bedrijfsnaam, adres en een link naar google maps.

Wanneer je 1 van de rood/roze markeringen aanklikt, vind je uitgebreide informatie zoals het actuele aanbod. Scroll daarvoor (binnen het informatiescherm) naar beneden.

Wat is het verschil tussen de groene en rood/roze markeringen?

De groene markeringen betreffen basis vermeldingen met de bedrijfsnaam, adres en een link naar google maps, waar je een routebeschrijving kan invoeren van en naar de locatie. Heel handig voor als je op stap wilt met de auto of op de fiets!

De rood/roze markeringen zijn van onze leden en bevatten uitgebreidere informatie. Je vindt er bijvoorbeeld contactgegevens, openingstijden, wat kan je daar allemaal doen, betaalmogelijkheden en het actuele aanbod. Vergeet niet om in het informatiescherm naar beneden te scrollen.

In hoeverre is het aanbod up to date?

De leden kunnen wijzigingen van hun aanbod aan mij doorgeven en deze verwerk ik op een vaste dag per week. Zo kun je vast begrijpen dat producten die ‘s ochtends bijvoorbeeld nog beschikbaar zijn, halverwege de dag uitverkocht kunnen raken. Deze wijziging wordt niet ter plekke verwerkt. Om teleurstellingen te voorkomen is het advies dan ook om de dag zelf even te bellen voor de actuele beschikbaarheid, mocht je voor iets specifieks langs willen komen.

Ik mis nog boeren op de kaart en heb nog wat adressen. Kunnen ze ook op de kaart vermeld worden?

De kaart is nog in opstarfase. Er zijn inderdaad meerdere adressen bij mij bekend. Echter heb ik nog niet iedereen kunnen bereiken of spreken.

De reden dat ik deze adressen niet plaats is dat ik hun expliciete toestemming daarvoor nodig heb.

Daarnaast is het zo dat niet iedere boer of tuinder openstaat voor een vermelding op de interactieve kaart van Haarlemmermeer. Zij richten zich bijvoorbeeld op export, hebben hun eigen markting, of zij hebben een eigen netwerk waar zij meer dan tevreden mee zijn. Andere boeren of tuinders wensen geen (onaangekondigd) bezoek op het erf te ontvangen.

Heb jij wellicht nog interessante adressen van boeren en tuinders in Haarlemmermeer? Mail ze naar natasja@verrassendlokaal.nl Dan check ik graag of ik ze al benaderd heb. Zo nee, dan kunnen ze op mijn “to do list” komen 🙂

Interactieve kaart met overzicht boeren en tuinders Haarlemmermeer
Overzicht boeren Haarlemmermeer

Foto’s Gerrit van Essen