verrassend lokaal haarlemmermeer kwekerij duivenvoorden erwin vader

“Bij Kwekerij E. Duivenvoorden koop je in verschillende seizoenen aardbeienplanten, maar ook diverse fruitdragende potplanten!”

Wie ben je?

Ik ben Erwin Duivenvoorden, eigenaar van Kwekerij E. Duivenvoorden. 51 Jaar oud, getrouwd en wij hebben 2 kinderen. Daarnaast hebben wij 3 honden (newfoundlanders).

Ik kwam in 1988 van de middelbare tuinbouwschool te Lisse en heb de eerste 2 jaar gewerkt om vervolgens als firmant in het bedrijf te komen. Ik  hield mij toen bezig met nevenactiviteiten zoals het broeien van tulpen, narcissen en de verkoop van aardbeienplanten.

Naast het runnen van mijn huidige bedrijf ben ik ook een duizendpoot. Ik ben o.a. voetbalcoach geweest en momenteel ben ik ook veilingmeester bij de Numismatische Kring Bloembollen Streek (NKBS). Ook werk ik voor vreemdenoudgeld.nl. Dit is een gezamenlijke aktie van supermarkten en Lionclubs ten behoeve van oogoperaties.

Verder hou ik veel van muziek en ga ik graag naar concerten. Mijn grootste voorkeur gaat uit naar alles wat met Hardrock en Metal te maken heeft. Daarnaast hou ik van reizen en het liefst reis ik naar Azië.

Hoe is je bedrijf ontstaan?

Mijn opa Martien Duivenvoorden begon in mei 1940 met een groentekwekerij en verkoop aan de Lisserweg 716 in Lisserbroek. In 1947 heeft mijn oma, Mien Duivenvoorden-Lieverse het idee opgevat om voor eigen gebruik ook wat aardbeien te gaan zetten. Aangezien hier meer aardbeien vanaf kwamen dan gepland was, werd de rest op de kar verkocht. Dat was het begin van het bedrijf.

Na het overlijden van mijn opa, heeft mijn vader samen met zijn moeder het bedrijf voortgezet. In 1978 verhuisden zij naar Turfspoor 57 in Lisserbroek. In 2003 heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen. Mijn vader helpt nu nog steeds met lichtere taken zoals de boekhouding en het wegbrengen van planten. Kwekerij E. Duivenvoorden is dus echt een familiebedrijf en wij bestaan al 80 jaar.

Wat zijn je hoofd- en nevenactiviteiten?

Ik hou mij hoofdzakelijk bezig met handel in “biologische” aardbeienplanten voor zowel groot- als kleinhandel.

In bepaalde periodes verkopen wij ook verschillende planten op pot.

Verkoop van plantenvoeding.

Daarnaast leveren wij veel aan volkstuinverenigingen. Daar geef ik ook lezingen over aardbeienplanten en algemene voeding voor de planten en vruchtwisseling.

verrassend lokaal haarlemmermeer kwekerij duivenvoorden planten aardbeien
verrassend lokaal haarlemmermeer kwekerij duivenvoorden newfoundlander

Waar ben je het meest trots op?

Dat ons familiebedrijf al 80 jaar bestaat! Wij hebben best wat slechte jaren achter de rug. Ondanks dat bestaan wij nog steeds en heten wij nog steeds Duivenvoorden.

Ook ben ik trots op onze honden, de newfoundlanders. Mijn opa en oma zijn al in 1943 begonnen met newfoundlanders. Dat heeft zich voortgezet naar mijn ouders en nu naar mij. De newfoundlanders zijn al 77 jaar onderdeel van onze familie.

Wij hebben in de kas ook een mooie, grote groentetuin van 700 m2. Hier telen wij paprika, perziken, pompoenen, tomaten, courgettes, meloenen en noem maar op. Dit is wel voor eigen gebruik.

Wat zou jij over 5 jaar bereikt willen hebben?

Ik wil dat mijn bedrijf dan meer is toegespitst op de hobbykweker. Dat wil zeggen het hebben van een breder assortiment waardoor ik de consument nog meer kan aanbieden.

Wat zouden consumenten echt moeten weten over jou en je bedrijf?

Particulieren, weet ons te vinden voor de mooiste potplanten en bijbehorende voeding. Wij hebben 28 soorten planten op pot staan. Tot ziens op de kwekerij of in onze webshop!

Wil je informatie over de teelt van aardbeien in de volkstuinen? Ik geef geregeld lezingen over aardbeienplanten en algemene voeding voor de planten en vruchtwisseling.

Bekijk mijn bedrijf op de interactieve kaart van Haarlemmermeer.