Over Natasja Lie

Neem contact op met Natasja Lie van Verrassend Lokaal Haarlemmermeer
Neem contact op met Natasja Lie van Verrassend Lokaal Haarlemmermeer

Foto’s Gerrit van Essen

Over Natasja Lie

In 1978 verhuisden mijn ouders en zus vanuit Indonesië naar Nederland waarna ik in 1980 geboren werd in Utrecht. Mijn volledige naam is Anastasia, maar mijn ouders hebben mij de roepnaam Natasja Lie gegeven.

2 Maanden na mijn geboorte verhuisden wij voor mijn vaders werk naar Den Helder waar ik ruim 23 jaar opgroeide. Omdat Den Helder bekend staat om 1 van de grootste bollengebieden, was het ook niet vreemd dat ieder kind in de schoolvakantie de boer ging helpen op het land. Ieder jaar ging ik 2 weken bollenpellen om mijn zakcentjes te verdienen voor de vakantie. Op een dag pelde ik gemiddeld 3-4 kisten waarvoor ik 5 gulden per kist ontving. Bollenpellen werd mij dus al met de paplepel ingegoten!

Eenmaal in Nieuw-Vennep

In 2011 verhuisde ik naar in Nieuw-Vennep in de gemeente Haarlemmermeer en leerde ik mijn huidige partner Mark kennen. Samen kregen wij 2 zoons en ik ben ook “bonusmama” van een dochter.

Vanaf de geboorte van de kinderen heb ik mij naast mijn huidige baan, volledig gefocust op het moederschap. In de beperkte tijd die ik had vond ik het al leuk om Haarlemmermeer te gaan verkennen. Nu mijn kinderen wat groter en zelfstandiger zijn geworden, heb ik daar meer tijd voor gekregen.

Interesses

Ik hou van lokale (streek)producten en ben altijd reuze benieuwd naar het verhaal en de persoon erachter. Eigenlijk ben ik in alles geïnteresseerd wat maar puur, dichtbij de bron, uniek en ver weg van de menigte ligt. Al van  jongs af aan zocht ik deze verrassende plekjes op, simpelweg omdat het mij inspiratie geeft en ik daar blij van word. Leuk om weer door te vertellen aan anderen!

In mijn vrije tijd ga ik het liefst met mijn kinderen al fietsend op onderzoek uit in Haarlemmermeer. En ik zal eerlijk bekennen dat ik bij slecht weer of wanneer ik weinig tijd heb, toch stiekem in de auto stap.. Ondanks dat ik hier al jaren woon, word ik toch weer blij verrast door landwinkels, (bloemen)stalletjes aan de polderwegen en boerderijen. Wat mij vooral opvalt, zijn de leuke en educatieve activiteiten die Haarlemmermeer te bieden heeft.

  • Wisten jullie al dat je je eigen groentepakket kan oogsten of je eigen fruit kan plukken?
  • Wellicht hebben jullie ook wel eens je eigen aardappelen gerooid en daar patat van gemaakt?
  • Hebben jullie ook al plekjes gevonden om bv te kunnen picknicken, bloemen te plukken of te wandelen?
  • Of… ben je met de kinderen wel eens onverwacht gestopt bij een glijbaan midden in de natuur?

Kortom, Haarlemmermeer heeft een aanbod waarvan ik het bestaan niet eens wist. En blijkbaar ook velen met mij! Daarom ben ik nog steeds aan het ontdekken.. wat ik ontzettend leuk vind. Vooral om dit dan weer met jullie te kunnen delen. Zie de interactieve kaart van Haarlemmermeer.

Over Natasja Lie

Favoriete vakantieplek

Mijn favoriete vakantieplek is Ubud op Bali. En wanneer je mij kent, dan weet je ook waarom. Achter ieder steegje schuilt een oase van rust, een lokaal restaurant of een familie die schilderijen maakt voor de marktverkoop. Voor ik het wist haalde een man een mango uit de boom en zaten we uren op een stoeprandje te kletsen en fruit te eten. Te luisteren naar de verhalen, zijn grote trots…

Mijn mooiste ervaring was het meeliften met een pick-up. Voorin? Nee hoor, daar zat de hond al. Als ik mee wilde, moest dat achterop tussen de watermeloenen! Het was een spannende rit maar ik heb er geen moment spijt van gehad 🙂

Ik hou van puur, lokaal, dichtbij de bron en van anders dan anders. En ik hou van mijn gezin. Omdat ik dit gevoel graag wil vasthouden breng ik dit over naar het mooie Haarlemmermeer. Juist omdat ik weet dat deze regio veel moois en verrassends te bieden heeft, wat nog niet bij iedereen bekend is…

Passie

Ik ben een onderzoeker en een verbinder. Ik laat mensen in hun waarde en ben in staat het unieke in mensen naar boven te halen. En gelukkig vind ik het ontzettend leuk en interessant om met verschillende mensen overweg te gaan.

Deze interesses en kwaliteiten heb ik bij elkaar gebundeld. Met deze kracht hoop ik in staat te zijn om boeren, tuinders en consumenten in Haarlemmermeer met elkaar in verbinding te kunnen brengen!

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op via natasja@verrassendlokaal.nl of via het contactformulier

Oh ja! Niet belangrijk, wèl leuk om te vertellen

  • Ik hou van online shoppen en trek daar rustig een hele avond voor uit!
  • Ik ben creatief met de naaimachine en maak o.a. kleding voor mijn kinderen.
  • Naast al het gezonds, ben ik (helaas) gek op allerlei soorten snoep, paprika chips en kroepoek…
  • Niet lokaal maar wel mijn roots… ik hou van mijn moeder haar heerlijk zelfgemaakte lemper, pasteitjes, tjendol en saté! Even een foto delen 🙂
Over Natasja Lie

Hebben jullie het artikel over Verrassend Lokaal Haarlemmermeer al gelezen?

Nog geen 2 weken van start en ik kreeg een mailtje van het Haarlems Dagblad. Super spannend, ik wist niet zo goed wat me te wachten stond. Maar het is goed gekomen! Lees hier het artikel in het Haarlems Dagblad van 17-07-2020.